Czikkhalas Halastavai Kft.

A Czikkhalas Kft. 1982-ben, Szekszárd környéki hat halas bolt létrehozásával alakult meg. A Duna mentén, Dunaföldvártól Mohácsig jellemző nagy halfogyasztás (8-15kg/fő/év) folyamatos és biztonságos kielégítése érdekében hamar kiderült, hogy a cégnek meg kell oldani mielőbb a saját haltermelést.

Czikkhalas Halastavai Kft.


1992-ben Varsádon megépült a már Czikkhalas Halastavai Kft első két tava. Ezt 2003-ig további nyolc követte. Ma a tógazdaság tíz völgyzárógátas, termelő tóval, valamint 17 tároló telelővel rendelkezik, mintegy 230 hektáron.

A haltermelésen kívül a cég tovább foglalkozik halkereskedelemmel is. A két tevékenység sikeres működtetése eredményezi, hogy partnereink igényeit maximálisan ki tudjuk elégíteni.

A Czikkhalas Halastavai Kft. célkitűzései közé tartozik a termelő felület növelése, további új tavak megépítésével, valamint saját halkeltető és nevelő rendszer létrehozása.

 

Partnereink:

A Czikkhalas Halastavai Kft. az elmúlt években 230 horgászegyesülettel került üzleti kapcsolatba. Dél-Dunántúlról, Észak- és Középalföldről, valamint Veszprém és Komárom megyéből sok horgásztó a Czikkhalas Halastavai Kft-től vásárolja a telepítésre szánt halait.

A megtermelt hal több mint 50%-át horgászegyesületek vásárolják meg, 30%-a szupermarketeken, 20%-a saját boltjainkon keresztül jut el a fogyasztóhoz.

 

Minőségpolitika:

A Czikkhalas Halastavai Kft. vezetése tudatában van annak, hogy az élelmiszerbiztonság alapvető fontosságú eleme a termékminőségnek.

Az élelmiszerbiztonság növelése, vagyis a fogyasztóra nézve egészségügyi kockázatot jelentő veszélyek kiküszöbölése, szabályozása érdekében HACCP (Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok rendszere) élelmiszerbiztonsági rendszert és BRC (British Retailer Consortium) szabványnak megfelelő minőségügyi rendszert alkalmaz.

A Czikkhalas Halastavai Kft. célja, hogy a minőségnek kiemelt szerepet biztosítson a vállalatirányításban és termék-előállításban. Ezt a filozófiát a vállalat minden munkahelyén meg kell valósítani a következő pontok folyamatos szem előtt tartásával.

  • A Czikkhalas Halastavai Kft. által termelt étkezési hal a vevők megítélése szerint a legjobb legyen a piacon.

  • A hal és a haltermelés folyamata meg kell, hogy feleljen a mindenkor érvényben lévő törvényi előírásoknak és vevői elvárásoknak.

  • Az élőhal kiváló minőségét a termelési folyamat szabályozásával és rendszeres, tervszerű ellenőrzésekkel kell biztosítani.

  • Minden alkalmazottnak aktívan részt kell vennie a minőségpolitika megvalósításában.

« vissza